in ,

Dieta bunei dispoziții

Dieta bunei dispoziții are creditul de a fi numită planul alimentar care pune capăt suferințelor dietetice. Este un plan alimentar din două etape și presupune alimente sănătoase, activități fizice și o atitudine pozitivă pentru atingerea stării de bine.

 

Scrisă de dr. Susan Kleiner, dieta bunei dispoziții este rezultatul a peste 25 de ani de consiliere nutrițională acordată unei largi și variate clientele, inclusiv sportivi de performanță.

 

Conform raționamentului dietei, alegând alimente sănătoase și nutritive, odihnindu-vă suficient și având activitate fizică din belșug, puteți ajunge la o stare de sănătate fizică și emoțională. Alimentele sunt clasificate fie ca alimente de bună-dispoziție, fie ca alimente de proastă-dispoziție.

 

În primele două săptămâni de program alimentele de proastă-dispoziție sunt eliminate. Există diferite niveluri  calorice, cu diferite porții pe grupe de alimente pentru trei mese și două gustări. În etapa a doua pot fi reintrodu-se treptat și cu moderație două porții de vin, ciocolată sau chiar zahăr.  Ambele etape sunt benefice pe termen lung. Sunt flexibile în alegerea alimentelor, prezentând sugestii cu privire la grupele alimentare și porții. Există diferite grupe calorice în funcție de sex și domeniul de activitate. Dezavantajul este acela că abordarea poate fi prea indulgentă pentru cei care au nevoie de o îndrumare mai strictă.

Iată cum arată un exemplu de meniu al unei astfel de diete:

– Micul dejun – clătite din făină integrală de grâu cu semințe de in, fructe proaspete de pădure, cârnat de soia.

– Gustarea 1: – biscuiți digestivi de soia

– Prânz: – Carne de curcan felii, salată de roșii și castraveți, supă de fasole, apă

– Gustarea 2: – lapte degresat

– Cină: – Avocado feliat, taco din făină de grâu integral cu pește, portocală, apă.

 

Ce părere ai despre dieta bunei dispoziții?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Sfaturi WELLNESS de Sărbători

    Detoxifiere după sărbători: apa cu lămâie, asul din mânecă