in ,

Dieta disociată

Dieta disociată

Mesele îmbelșugate, zilele libere de Paște, excesul de alcool și sedentarismul au lăsat, cu siguranță, “semne” pe silueta noastră. Kilogramele nedorite s-au adunat după ce am consumat în exces carne de miel, ouă, cozonaci, pască, prăjituri de tot felul, etc. Acum că sărbătorile pascale au trecut, vremea s-a încălzit, iar minivacanța de 1 Mai se apropie, ne panicăm și dorim să scăpăm rapid și fără efort de greutatea care s-a acumulat.

Cum nu există o pilulă magică pentru a da jos imediat kilogramele, cea mai bună strategie este să optăm pentru un stil de viață sănătos, să ne schimbăm obiceiurile culinare nesănătoase, să mâncăm echilibrat, să ne hidratăm corect și să facem multă mișcare.

Totuși, trebuie să avertizăm că pentru a adopta un stil de viață echilibrat este nevoie de timp, multă muncă, energie, disciplină și voință. Cei care n-au răbdare să scape treptat de aportul de calorii și grăsime optează de cele mai multe ori la cure de slăbire draconice sau chiar înfometare, ceea ce este total greșit.

Dacă vrei o modalitate rapidă de a slăbi detaliem mai jos în ce constă regimul disociat.

Dieta disociată sau regimul disociat – există mai multe variante, dar toate au același principiu de bază: la o masă se consumă doar produse dintr-o anumită grupă alimentară. Astfel enumerăm: dieta disociată pe zile, dieta disociată 3-3-3 sau 2-2-2, dietă disociată pe mese, dieta disociată pe alimente, dieta disociată pe culori, dieta disociată de 90 de zile.

Cea mai populară și apreciată în rândul vedetelor internaționale, cât și de pe plaiurile mioritice, este dieta 3-3-3, mai exact 3 zile carne, 3 zile fructe și legume, 3 zile lactate. Ne îndreptăm și noi atenția către ea.

3 zile de produse din carne

– se recomandă consumul de carne de pui, curcan, vită, pește, fructe de mare.

– prepararea ei se face prin fierbere, la cuptor sau pe grătar fără a se folosi ulei.

– carnea nu se consumă cu legume sau cu pâine.

– se pot folosi condimente și ierburi aromatice.

– interzis: carne de porc, carne grasă, afumături, mezeluri.

– interzisă cu desăvârșire prăjirea.

3 zile de legume și fructe

– se vor consuma exclusiv legume proaspete sau gătite în abur, pe grătar sau fierte.

– consumă ardei gras, țelină, ridichi, vinete, fasole verde, ciuperci, ceapă, roşii, castraveţi, varză, salată, morcovi, broccoli, conopidă, etc.

– fructele să fie proaspete, de sezon

– sunt recomandate și sucurile din fructe și legume.

– interzis: cartofi, fasole uscată, mazăre, fructe confiate, banane, struguri

3 zile de produse lactate degresate

– se pot consuma iaurturi, kefir, sana, lapte, brânzeturi slabe.

– interzis: cașcaval, smântână, iaurt cu fructe

Pentru a ajuta organismul la eliminarea toxinelor consumați apă plată din abundență și ceaiuri. Se pot pierde până la 5 kilograme în primele nouă zile de dietă 3-3-3.

Precizăm că nu recomandăm să urmați dieta pe o perioadă lungă de timp. Pentru o slăbire sănătoasă, de durată și un trup armonios, indicat este să faceți sport și să vă hrăniți echilibrat și corect. Susținem  armonia și măsura în toate!

Citește și:

Dieta permisivă

Dieta Dash

Dieta bunei dispoziții

Cronodieta

Dieta hipocalorică

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alimente bune pentru creier

FBI (FullBodyIgnition) mai