in ,

Exercitii pentru fete, de facut acasa (III)

M-am intors din concediu, am reintrat in forta, asa ca frumos ar fi sa continui cu ce am promis fetelor, adica inca o serie de exercitii numai bune de facut acasa.

Asadar, fetelor, treceti la o scurta incalzire si sa-i dam drumul!

1. Step up.

Un exercitiu simplu dar eficient. Pozitionati-va in fata unei banci, trepte sau chiar in fata unui scaun. Verificati ca obstacolul sa fie suficient de inalt, astfel incat atunci cand puneti piciorul stang pe el sa formati un unghi de 90 de grade la genunchi.

Apasati cu putere pe calcai si ridicati-va (ca si cand ati urca scarile) pana cand piciorul stang este perfect intins si dreptul s-a ridicat de pe sol. Mentineti pozitia cateva secunde, dupa care coborati usor pana ajungeti in pozitia initiala. Aceasta este o repetare. Faceti 10 astfel de repetari, apoi schimbati piciorul.

2. Apleaca-te si formeaza litere.

Suna ciudat titlul, dar veti intelege imediat. Urmariti cu atentie imaginea de mai jos.

Asadar, pe rand: pozitia de start – picioarele usor departate, indoi putin genunchii, te apleci inainte cu spatele arcuit natural, pana cand pieptul este aproape paralel cu solul. Lasi mainile sa cada drept inspre podea direct din umeri, cu palmele indreptate una spre cealalta. Din aceasta pozitie veti desena urmatoarele litere de cate 10 ori, fara pauza intre ele.

Y – Ridicati bratele pana sunt in aceeasi linie cu pieptul si formeaza litera Y deasupra capului. Mentineti putin pozitia apoi reveniti usor in pozitia initiala si repetati miscarea de inca 9 ori.

T – Asemanatoare cu Y, doar ca acum bratele sunt drepte. Ridicati bratele drept in lateral pana cand sunt in dreptul pieptului si formeaza o linie dreapta. Mentineti pozitia putin, apoi incet reveniti la pozitia initiala. Faceti 10 astfel de repetari!

W – Din pozitia de start, indoiti bratele pe langa corp pana cand aveti un unghi putin mai mare de 90 de grade la coate. Palmele sunt indreptate una spre cealalta ca la inceput. Ridicati din umeri partea de sus a bratelor pana cand formati un W in pozitia de final, palmele fiind indreptate spre podea. Mentineti pozitia cateva secunde, apoi usor reveniti la pozitia initiala. Faceti inca 9 astfel de repetari!

L – Din pozitia de start ridicati partea de sus a bratelor din umeri, indoiti coatele la 90 de grade pana cand bratele vor fi perpendiculare cu pieptul. Fara sa schimbati pozitia coatelor rasuciti antebratele in sus si in jos cat de mult puteti, mentineti pozitia cateva secunde, apoi usor reveniti la cea initiala.

I – Din pozitia de start strangeti palmele, formati pumni cu ambele brate. Ridicati pumnii pana la nivelul umerilor, cu coatele indoite. Din pozitia asta intindeti bratele inainte, paralele cu solul, pana cand impreuna cu pieptul formeaza litera I. Mentineti pozitia cateva secunde, apoi usor reveniti la start.

Atentie! Exersati inainte fiecare miscare si abia atunci cand simtiti ca ve merge bine incepetu super setul de cate 10 repetari fara pauza la fiecare litera.

3. Fandari cu atingere.

Astea sunt chiar simple. Va aduceti aminte de clasicele fandari laterale? Astea sunt asemanatoare, doar ca plecati cu mainile la piept si cand executati fandarea va aplecati si atingeti podeaua. Uitati-va la fata din imagine: observati ca are varfurile indreptate inainte si piciorul intins este cat se poate de drept. Asa vreau sa executati si voi! O repetare cuprinde fandari pe ambele picioare. Faceti 10 astfel de repetari!

Cam atat! Daca va simtiti in stare incheiati cu flotari clasice si genoflexiuni, dupa care acordati-va cateva minute pentru stretching.

Cu toate cele trei seturi de exercitii (1, 2, 3) pe care vi le-am recomandat, ar trebui sa fiti intr-o forma de zile mari. Adaugati la astea si o dieta buna, cateva ore de alergat pe saptamana si veti avea o viata lunga :).

Daca va place ce fac, abonati-va la blog si dati un like paginii mele sportive de facebook (acolo vin mereu cu chestii interesante, in plus fata de ce pun pe blog). Va multumesc!

Pentru orice intrebari va stau la dispozitie, fie in comentarii la acest articol, fie in pagina special creata pentru asta.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum a fost in concediu, pe scurt

Costinesti 2011 (foto+video)