in ,

Gustări sănătoase înainte și post antrenament

Iata cateva idei de gustări sănătoase înainte și post antrenament!

Să-ţi asculţi corpul, să nu-l înfometezi sau să apelezi la regimuri draconice, este cea mai bună metodă pentru a avea energie întreaga zi. Alimentația adecvată influențează starea de spirit și performanța. Dacă ești în pană de idei sau pur si simplu vrei să încerci altceva, găsești mai jos câteva alimente sănătoase pe care le recomandă nutriționiști și instructorii de fitness.

VEZI ZI: 5 MOTIVE CA SA MANANCI CIOCOLATA IN FIECARE ZI

Sugestii de gustări înainte de antrenament:

– fructe (o banană este alegerea perfectă )

– dacă te antrenezi dimineaţa şi ai nevoie de o doză de energie optează pentru o cafea organică în care adaugi lapte de cocos, migdale sau lapte de soia (după preferinţe).

– o altă variantă este să consumi avocado (jumătate sau unul întreg). Este ideal atunci când te grăbeşti şi nu ai timp să mănânci, deoarece este săţios, bogat în fibre, nutrienţi şi grăsimi sănătoase. Se poate consuma înainte sau după ce te-ai antrenat.

VEZI ZI: 5 SECRETE ALE CULTURISMULUI NATURAL

– ce zici de ouă fierte? Merg de minune cu un praf de sare de mare. Dintre proteine, ouăle se digeră cel mai uşor şi sunt săţioase.

– și ceaiul verde este bun înainte să pleci la sală. Cafeina şi antioxidanţii au efecte tonice asupra organismului. După doar un pahar de ceai verde rece te simţi plin de energie şi gata să-ţi depăseşti limitele.

 

Ai terminat sesiunea de exerciţii fizice istovitoare, iar acum este timpul să-ţi realimentezi cu “combustibil” organismul şi în mod special muşchii. Cum faci asta? Poţi opta pentru următoarele alimente:

– smoothie-uri pline de proteine. Sunt uşor de preparat, delicioase şi rapide. Iată un exemplu: banane, unt de arahide, lapte de cocos sau migdale şi, la alegere, pudră proteică.

– dacă preferi ceva mai consistent recomandăm orezul brun cu legume şi tofu. Acest fel de mâncare este apetisant, sănătos şi săţios, ideal pentru muşchi bine definiţi.

– avocado şi ouă, o combinaţie genială! Alături de pâine prăjită, de preferat cea integrală. Se poate consuma în orice moment al zilei şi reprezintă o gustare sănătoasă şi echilibrată.

– somonul te ajută să ai o inimă sănătoasă, o minte brici şi energie pentru viaţa modernă şi ritmul alert în care trăim. Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru sănătate şi se găsesc din plin în somon, aşa că încearcă să-l consumi cât mai des.

Nu uita să te hidratezi corect! 

 

 Tu ce mănânci înainte de antrenament sau după efort?

 

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Reasons I Can’t Stop Thinking About Thai Massage

Valentin Bosioc – campion Musclemania Paris & Vicecampion Național la culturism clasic