in ,

Incalzeste-te inainte de antrenament OBLIGATORIU!

Am spus intotdeauna si repet: indiferent de natura sportului practicat, un minim de incalzire este obligatoriu. Eu cu oamenii cu care lucrez fac aproximativ 10 minute de incalzire. Daca nu te incalzesti, exista riscul de complicatii, accidentari si alte dubiosenii.

Sunt o multitudine de exercitii de incalzire. Exista incalzire generala si incalzire locala. Recomandat este sa incepi cu o incalzire generala a intregului corp, apoi sa continui cu o incalzire locala, in functie de grupa de muschi pe care o vei lucra.

incalzirea-obligatorie-inainte-de-antrenament

Incalzirea face parte din antrenament, este considerata o parte foarte importanta in antrenament, chiar daca sunt destul de multi “experti” care sar peste incalzire.

In clipul de mai jos iti arat un minim de exercitii pentru incalzire, exercitii de baza. Daca le faci cel putin pe astea vei putea executa orice antrenament, riscul de intinderi sau accidentari fiind extrem de scazut (in conditii de lucru corecte).

sursa foto

Pentru intrebari, doleante si nemultumiri te astept fie pe facebook, fie pe twitter, youtube sau in pagina speciala. De ce nu, chiar si in comentarii :).

Toate bune, spor(t) in toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

17 Comments

Leave a Reply
  1. Freakin’ hate warming up! Poate faci si un clip cu stretching, dar asa minim minimorum :)

    P.S.: Faceai incalzire pe incinerarea lu’ Sergiu Nicolaescu, ma? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Specimene masculine in sala de sport

Antrenament cu TRX: Brate