in

Recomandare carte: ULTRAMARATONISTUL – Dean Karnazes

Vreau sa iti recomand o carte exceptionala! Ultramaratonistul de Dean Karnazes.

ultramaratonistul

Ma stii ca sunt un iubitor al corpului uman, mai ales cand stiu ca nu are limite. Imi plac emisiunile de genul Sports Science – unde atletii sunt supusi unor incercari la prima vedere imbatabile. Intotdeauna am considerat corpul uman o uzina perfecta, cababila de autoconservare si autoreparare. Mereu am apreciat acei atleti care intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul, au reusit sa isi depaseasca limitele, limite care pentru oamenii mai putin activi sunt scoase din filme.

Indiferent de ramura sportiva, intotdeauna au existat si vor exista atleti, sportivi care sa treaca dincolo de ce consideram noi limite umane si sa inspire oamenii din jur. Nu are sens sa dau exemple acum, sigur iti vin in minte cel putin trei nume.

Dar sa trecem mai departe…De ceva timp am inceput sa lucrez pe personal training cu Cristina Preda. Am mentionat asta, ca are relevanta pentru restul povestii :). Ea ma stie un impatimit al sportului si al wellnessului in general, asa ca de fiecare data cand Preda Publishing a lansat o carte cu legaturi sportive, a avut grija sa primesc cate un exemplar, lucru pentru care ii multumesc. Am primit, citit si apreciat “Nascuti pentru a alerga“, am primit povestea lui Usain Bolt de care inca nu m-am apucat si azi am primit direct de la sursa “Ultramaratonistul”.

carti preda publishing

Cum probabil stiti, am oameni cu care lucrez la birou. In jobul pe care mi l-am ales nu prea exista weekenduri, dar atunci cand faci cu placere ceea ce faci, nu mai conteaza. Asadar, azi am fost la Preda Publishing pentru o sesiune de antrenament, iar la finalul ei Cristina m-a intrebat daca am primit cea mai nou carte a lor si am spus ca nu. M-a trimis la un raft plin cu “Ultramaratonistul” si mi-a spus ia-o de acolo! Zis si facut, numai ca nu ma asteptam sa descopar o lectie de viata in cartea asta.

Cum aveam de mers cu metroul din Pipera pana in Berceni, am profitat de ocazie si am inceput sa citesc cartea. Am reusit sa citesc un capitol si abia asteptam sa ajung acasa, sa imi rezolv urgentele si sa ma reapuc de ea. M-a captivat! Daca in cazul cartii “Nascuti pentru a alerga” am putut sa iau si pauze, in cazul “Ultramaratonistul”-ui nu am putut sa o las din mana la propriu. De la ora 14.30 pana la 19.30 am citit toata cartea (285 de pagini). Dean Karnazes povesteste cu umor experientele lui de viata si ne da cateva lectii esentiale. O recomand cu cea mai mare placere. Daca am fost in stare sa stau pe ea pana o termin, cu siguranta are ceva de spus!

O poti achizitiona si tu de aici.

Este o carte nu doar despre alergatori de anduranta. Este o carte despre cat de multe poti obtine prin sport, este o carte cu lectii de viata in ea! RECOMAND!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bucharest Wheels Arena 2013

13 beneficii ale antrenamentului asupra creierului