in

Regimul de viață care asigură longevitatea

Regimul de viață care asigură longevitatea

Cum să-ți organizezi programul și ce să mănânci ca să trăiești mai mult!

Este normal să ne dorim o viață lungă și o sănătate de fier, dar de cele mai multe ori nu știm cum putem atinge aceste țeluri. Îmbunătățirea calității vieții trebuie să reprezinte un obiectiv pe termen mediu și lung. Potrivit cercetărilor, pentru a atinge venerabila vârstă de 100 de ani, este necesară respectarea unui anumit stil de viaţă. Prin respectarea unor reguli clare putem lupta împotriva bolilor care ne amenință viața: cancer, maladiile cardiovasculare, obezitate, diabet,etc.

Disciplina muncii, a meselor şi a somnului e favorabilă longevităţii. Mișcarea și momentele de relaxare ocupă un loc aparte atunci când vine vorba despre sănătate și longevitate.

Mai jos prezentăm principiile de bază după care se ghidează persoanele care au reușit să trăiască peste 100 de ani.

– au o anumită alimentație ( accentul se pune pe consumul de legume și fructe, se respectă orele de masă, cina trebuie să fie masa cu cel mai mic aport caloric, consumul de carne este redus )

– au un stil de viață activ (evită sedentarismul)

– au legături sociale și familiale puternice (fac parte din anumite comunități)

– alocă timp pentru relaxare

– regimul mediteranean și cel japonez favorizează longevitatea

Dan Buettner, realizator la National Geographic, a lansat o carte în care prezintă secretele longevităţii centenarilor de pe glob. Să ne inspirăm și noi!

Pe insula Ikaria, în Grecia (supranumită insula pe care oamenii uită să moară) se consumă următoarele alimente care favorizează longevitatea:

– feta, lapte de capră

– citrice, miere, ierburi aromatice precum salvie, măghiran, rozmarin, mentă

– cartofi, leguminoase (mai ales năut, linte), legume sălbatice, fructe

– pește în cantități mici

În Sardinia: lapte de oaie, brânză

– lipie, pâine de orz, năut, linte

– fenicul, roşii, migdale,

– zilnic câte un pahar de vin

În Japonia se consumă cu preponderență: castravetele amar, tofu, usturoiul, orezul, ceaiul verde, ciupercile shiitake, infuzii de plante medicinale.

De o longevitate excepțională dă dovadă și o comunitate de adventişti din California. Regimul alimentar se bazează pe: cereale, legume, fructe, semințe, nuci

– avocado, somon fasole, pâine integrale, lapte de soia, apă (interzis alcoolul)

– consumul de carne este minim

Cei din peninsula Nicoya, Costa Rica, au o alimentație ce conține: cartofi dulci, porumb, fasole, dovleac, papaya, banane, fructe de palmier și apă bogată în calciu.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Steroizi VS Natural

Hidratarea cu fructe și legume