in

Școala zidarilor Holcim

Astăzi am fost la un eveniment care nu are legătură directă cu sportul, dar totuși are: Lansare ȘCOALA ZIDARILOR HOLCIM. Detaliez în rândurile ce urmează.

Şcoala Zidarilor s-a lansat azi oficial, după doi ani de sesiuni-pilot organizate în întreaga țară în care au fost pregătiți circa 400 de zidari-tencuitori.

Lansarea a fost realizată la Casa Universitarilor din București, în prezența lui Codrin Scutaru, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstice.
Şcoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gândit şi dezvoltat pentru meseriașii zidari ce doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcție și cele mai bune materiale folosite în zidărie.

Programul a început în 2011, printr-o sesiune-pilot implementată la București, după care, în 2012 și 2013, a fost extins în 17 orașe din țară, unde au fost organizate 18 sesiuni de cursuri, în parteneriat cu colegiile tehnice din fiecare localitate. Cursurile au fost predate de cadre didactice de specialitate şi experții Holcim România, fiind structurate modular în sesiuni de teorie şi practică, accentul punându-se în special pe partea practică.

Un curs complet în cadrul Şcolii Zidarilor se întinde pe o perioadă de 6 zile, interval în care cursanţii participă la 15 de ore de teorie și 20 ore de practică, urmate de o evaluare teoretică și practică. Partea teoretică a cursului include, pe lângă informațiile de bază, explicații specifice despre cum se prepară corect mortarele utilizând reţete adecvate, cum se realizează calcule eficiente pentru materialele necesare construcției sau care este tehnologia de execuție a pereților din zidărie de cărămidă. Cei care au participat la cursurile Școala Zidarilor au avut astfel ocazia să-și dezvolte cunoștintele acumulate deja, dar și să fie puși la curent cu ultimele tehnici și materiale de construcție în domeniul zidăriei și tencuielii.

În cadrul acestui proiect, Holcim România susține toate costurile necesare bunei desfășurări a cursurilor, la cel mai înalt nivel: materiale de construcții, obiecte didactice, masa de prânz în fiecare zi de curs și echipament individual de protecție, pe care fiecare participant îl poate păstra după finalizarea cursurilor.

Până în prezent, Școala Zidarilor a primit peste 500 de solicitări de înscrieri, 400 de zidari absolvind, la final, cursurile, printre ei numărându-se și multe persoane cu alte studii sau cu studii superioare – ingineri, manageri, fotografi, agricultori și alții. Având în vedere cererea ridicată, Holcim România a decis să certifice acest curs și începând de anul acesta toți absolvenții actuali și cei viitori primesc în plus și o certificare de competențe de la Autoritatea Națională pentru Calificări.

scoala zidarilor

Acum vine și partea legată de sport. Toți jurnaliștii și bloggerii (numai eu am reprezentat această specie azi) prezenți au fost echipați și învățați să construiască. Am fost implicați în construcția demonstrativă a unei case. Pentru fiecare bloc de BCA zidit, Holcim România a donat câte 50 de euro. Suma strânsă a fost triplată de Holcim, ajungând la 10.000 de euro. Acești bani vor fi investiți, în perioada imediat următoare, în reabilitarea unui teren de sport al unei școli din România, în urma unui concurs ce va fi lansat pe pagina de Facebook Holcim România.

holcim

IMG_2963_ovidiu_micsik-inquamphotos.com

IMG_2986_ovidiu_micsik-inquamphotos.com

IMG_3054_ovidiu_micsik-inquamphotos.com

Cum zici?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport Quest: Asociaţia Team Work dă liber la mişcare şi concurs!

La ce ore mâncăm dacă vrem să slăbim?