in

Stai în formă în vacanță!

Dacă citești acest articol, ori ești deja în vacanță, ori te gândești că vei intra în curând în spiritul Sarbătorilor de iarnă.

Dacă în vară ți-am dat câteva idei despre cum să faci să te menții în formă pe perioada concediului, consider că e momentul potrivit să îți ofer câteva sfaturi despre cum să te menții în formă în perioada asta a anului.

santa1

Sigur, vacanța de iarnă e despre cât de bine arăți îmbrăcat în roșu, despre familie, despre petrecerea dintre ani…Însă înainte de orice nu trebuie să uităm că avem nevoie de sănătate, avem nevoie să fim în formă ca să ne bucurăm în fiecare an de aceste mici plăceri. Scuze găsim toți când vine vorba de pauza de Sărbători și mai ales, problema cea mai mare a românilor, excesele!!!

Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să îți menții starea wellness și în această perioadă.

1. Stai departe de excese! Fie că e vorba de bunătățile de pe masă, fie că e vorba de ieșirile cu familia/prietenii, fie că e vorba de noaptea dintre ani… Încearcă să nu fi român :). Păstrează echilibrul, lasă excesele pentru alții. Poți să faci întregul an tot ce faci în această perioadă, fără să exagerezi.

2. Păstrează o stare minimă de activitate! Chiar dacă nu mai tragi așa de tare la antrenamente (uneori corpul are nevoie de ceva repaus), încearcă să te menții în activitate. Fă antrenamente mai ușoare, ieși la ski/sanie, fă plimbări, menține-te în mișcare. Dacă îți începi ziua cu mișcare, totul va merge mult mai bine.

3. Gustă din bunătățile tradiționale. Dar gustă! Ăsta e cuvântul cheie. Dacă îți faci speranțe că te vei abține de la bunătățile de Sărbători, te minți! Poți să trișezi, gustă din toate cele, dar ține minte punctul 1! Nu fă excese!

4. Încurajează-i pe cei din jurul tău să fie mai activi! Oricum perioada sărbătorilor de iarnă este o perioadă în care cel puțin la nivel teoretic îi ai pe toți cei dragi aproape. De ce să nu îi faci să devină mai activi? Implică-i în tot felul de jocuri, scoate-i la zăpadă, mișcați-vă împreună!

5. Gătește/consumă alternativele mai sănătoase ale mâncărurilor tradiționale/preferate. La cum a evoluat industria cookingului și cea a wellnessului, e imposibil să nu poți găsi variante mai sănătoase și să scapi de câteva grăsimi și calorii.

6. Gândește-te la cum vrei să te simți! Adu-ți aminte de fiecare dată când ai făcut excese. Cât de rău te-ai simțit? Cât de tare ai tras pe urmă? Cât ai suferit? Încearcă să te gândești la asta tot timpul, mai ales atunci când simți că ești aproape să scapi lucrurile de sub control.

7. Fă cadouri! Ai citit bine! E perioada cadourilor! Cu siguranță ai primit sau vei primi o mulțime de chestii mult prea dulci. Fă-le la rândul tău cadou! Te vei simți mai bine, nu vei consuma așa mult dulce și în plus, numai gestul de a face cadou te va face să te simți mai bine! Poate sunt unii care chiar se vor bucura de acele dulciuri, poate nu au mereu acces la ele.

8. Consumă apă! Am spus de atâtea ori că apa e esențială! Nici acum nu face excepție, mai ales în perioada asta, când tentațiile sunt mai mari, când alcoolul e la îndemână, când caloriile sunt mai multe :).

9. Nu fi prea dur(ă) cu tine! Probabil vor fi zile când vei mânca sau bea mai mult decât ar trebui. Nu te certa prea tare, îți permiți mici scăpări, numai să nu devină excese! E perioada de relaxare, meriți puțină indulgență.

10. DORMI! Odihnește-te, relaxează-te. E totuți perioada de refacere, get some sleep!

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intoleranță la gluten! 10 indicii că ai așa ceva!

Valentin Bosioc în 2013…la final