in ,

Tăițeii instant: un pericol pentru sănătatea noastră!

Am observat că în ultima vreme se discută tot mai mult despre supele instant și tăițeii instant, despre cât de rele sunt pentru sănătatea noastră și cât de mult rău fac.

Vreau să precizez încă o dată că: orice exces e dăunător din start! Cu atât mai mult mâncărurile semipreparate sau mai ales cele instant.

Ultimele cercetări în domeniu arată că aceși noodles sunt extrem de dăunători pentru sănătate!

Au peste 830 de miligrame de sodiu / porție, conțin pe lângă sare și condimente, alte substanțe precum dioxina, care e folosită pentru crearea ambalajelor, conțin o mulțime de factori nocivi, inclusiv un anumit tip de ceară folosit pentru a menține la început tăițeii lipiți, dar totodată pentru a evita lipirea lor ulterioară. Dacă te uiți cu atenție în apa în care îi prepari, vei vedea cum se ridică la suprafață.

Alți factori de risc: propilen glicol, monoglutamat de sodiu (glutamat monosidic) – folosit pentru “a da gust” pentru a face gustul de pui mai de pui, cel de vită și mai de vită… înțelegi tu… Să nu mai spun că uleiul din interior poate fi ulei oxidat, grăsimi oxidate.

Toți acești factori duc la îmbolnăviri ale rinichilor, stomacului, plâmănilor, boli cardiovasculare, creșterea colesterolului și alte probleme de sănătate, cu predilecție în rândul femeilor, deoarece organismul lor este mai sensibil la acești factori, în reacție cu carbohidrații.

Ce e de făcut? Nu mai consumați în exces aceste produse! Așa cum am spus, orice exces dăunează. Știu că sunt buni la gust, știu că sunt bine marketați, dar cum am spus mereu: tot ce are reclama pe TV e rău pentru sănătatea noastră :)). Limitează-te la un consum de maxim 2 ori pe săptămână și ar trebui să fie ok, deși eu recomand renunțarea totală la ei!

Vezi și un material video pe tema asta

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă. De asemenea, dacă te interesează provocările fitness-wellness, le găsești pe toate AICI.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONCURS: Holcim îți premiază școala cu un teren de nota 10!

De ce să alegi FBI (FullBodyIgnition)?