in , ,

Valentin Bosioc – campion Musclemania Paris & Vicecampion Național la culturism clasic

Valentin Bosioc , campion Musclemania Paris & Vicecampion Național la culturism clasic, este instructor fitness, antrenor personal și tehnician nutriționist cu acreditări recunoscute pe plan național și internațional. Ca o formalitate are și cursul de prim ajutor internațional absolvit și acreditat.

I-a placut sportul încă din tinerețe. A început cu clasicul “tras de fiare”, a continuat cu judo, box, fotbal,rugby, aikido și altele. Îi place tot ce înseamnă mișcare, este la curent cu tot ce mișcă în industria wellness din țară și din afară. Totul a plecat din pasiune, ajungând să transforme un hobby în stil de viață și chiar în profesie, deși la origini este inginer.

A colaborat și colaborează cu diferite săli și cluburi sportive, dar este prezent și la domiciliul clienților, dezvoltând un concept de antrenament denumit generic F.B.I. (Full Body Ignition), cu rezultate foarte bune: arderea grasimilor (până la 1000 calorii într-o ședință), creșterea forței, creșterea rezistenței, creșterea vitezei, tonifierea musculaturii și îmbunătățirea stilului de viață.

Fiind inițial autodidact, timp de peste 13 ani a învațat și experimentat pe propria persoana ce înseamnă sport făcut cu cap, o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, ulterior perfecționându-și cunoștințele în domeniu prin cursuri specializate și convenții naționale și internaționale. Crede ca în industria fitness/wellness totul se mișcă cu o viteză amețitoare și dacă nu te pui la curent cu absolut orice, dacă nu ești într-o continua învățare, riști să nu mai ții pasul și să rămâi în urmă. I-a placut întotdeauna să ofere un sfat sau o mână de ajutor, drept dovadă are o comunitate foarte mare adunata în jurul lui pe toate rețelele sociale și pe blog. Valentin a antrenat persoane publice și mai putin publice, chiar dacă a lucrat cu celebrități, a facut treaba la fel pentru toată lumea. A oferit întotdeauna rezultate sănătoase, vizibile și pe termen lung.

În prezent Valentin are numeroase apariții în presa de specialitate, prezențe la convenții și evenimente wellness, plus un eBook de succes: “Calea spre un abdomen perfect“.

Consideră că ai nevoie de câteva ingrediente indispensabile pentru a avea o viață sănătoasă și lungă: echilibru, pasiune, perseverență, fără excese, fără abțineri, bun simț și o atitudine pozitivă. Din punctul lui de vedere un bun antrenor personal trebuie să îți cunoasca foarte bine oamenii cu care lucrează, să le ofere antrenamente personalizate în funcție de target și obiective, să le devină un bun prieten și chiar confident la nevoie.

Are un motto simplu, după care se ghidează în viața și după care iși îndrumă mereu oamenii cu care lucreaza: Toate bune, spor(t) in toate!

Valentin Bosioc  - campion Musclemania Paris

Anul acesta Valentin s-a lăsat convins de apropiați și a participat la competiții interne și internaționale. Deși a fost la primul contact cu lumea competițiilor a avut rezultate excepționale și demne de cărțile de istorie.

Astfel, anul competițional al acestuia a început în martie când a participat pentru prima dată la o competiție importantă și oficială: Campionatul Național de Culturism și Fitness – etapa zonală. Aici s-a clasat pe podium, a luat locul 3, medalie de bronz și calificare automată pentru etapa națională – cel mai important eveniment de nișă din România. Fiind primul concurs, rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător.

Apoi, a urmat la sfârșitul lunii septembrie un al doilea concurs: Campionatul Național de Culturism și Fitness – etapa națională. Aici a ocupat locul 2, este vicecampion național la culturism clasic.

La numai o săptămână distanță a urmat o a treia competiție: Musclemania Paris – cel mai prestigios eveniment de gen din Europa. Acesta este organizat de Federația americană Musclemania & Fitness Universe, unde suntem reprezentați cu mândrie de o altă campioană – Anca Bucur. Anul acesta au fost peste 200 de atleți din toată Europa, iar Valentin a ocupat locul 1 la categoria lui. Astfel a devenit campion Musclemania – o titulatură extrem de importantă.

Musclemania Paris Champion

Iată ce ne povestește Valentin Bosioc despre experiența lui cu aceste competiții:

“De câțiva ani am tot simțit – o hai să o numim presiune – din partea celor apropiați, din domeniu. Mă tot trimiteau la concurs, că am formă bună, că am șanse. Le tot răspundeam ba că nu am timp de asta, ba că nu sunt eu pentru astfel de competiții.

Asta până când la finalul anului trecut m-am întâlnit cu un arbitru român, care arbitrează competiții naționale și internaționale, am intrat în discuții și mi-a spus că la forma pe care o aveam atunci prindeam cu siguranță locul 4 la naționale. Acest evenime mi-a cam dat avânt și am zis să mă joc puțin cu competițiile. Așa am început, timid, pregătirea pentru primul concurs oficial din viața mea. M-am legitimat la un club afiliat IFBB sub egida FRCF. Nu am dat o foarte mare atenție pregătirii, am aflat și târziu când voi avea competiția, astfel că am ajuns să iau locul 3 la zonale cu pregătire de numai o luna si jumătate, în condițiile în care o astfel de pregătire durează cel puțin 3 luni.

Trăirile din backstage de la zonale, atmosfera de concurs și clasarea pe podium mi-au dat aripi pentru naționale și am început să mă pregătesc mai atent. Am reușit să iau locul 2, să devin vicecampion național și dacă nu eram tatuat și dacă eram  mai vechi în lumea concursurilor, aș fi luat locul 1 (mi s-a spus acest lucru de către oameni din interiorul Federației, arbitri prezenți la eveniment). Însă nu acest lucru e important, ci important e că am devenit vicecampion național, la prima participare la un campionat național și numai la a doua participare la un concurs oficial.

cncluj

M-am ambiționat și mai tare și mi-am propus să îmi încerc norocul la Musclemania. Am ales Musclemania Paris pentru că este cel mai mare eveniment de acest fel din Europa. Am mers la o saptămână dupa naționale și mă simțeam pregătit. Am făcut și o caterincă pe pagina mea de Facebook   – ziceam că la primul concurs am luat locul 3, la al doilea locul 2, așadar logic și normal ar fi ca la al treilea să iau locul 1. Între noi fie vorba, speram  un top 5, un top 10, însă se pare că europenilor nu le displac așa mult tatuajele, astfel că am luat locul 1 la categoria mea! O performanță extraordinară de care sunt extrem de mândru.

MM Paris

Pentru aceste competiții am sacrificat multe, de la clienți până la timp și bani. Știați că sportivii își plătesc deplasare, cazare, masă, pe alocuri și înscrierea? Știați că la aceste competiții premiile sunt doar trofee și câteva mostre? Știați că mai ales la competițiile interne e multă politică, e subiectivism și sunt multe învârteli? Nu cred că știați, că probabil nimeni nu are curaj să vorbească. Eu pur și simplu nu vreau. Vreau doar să rămân cu experiențele plăcute, cu titlurile câștigate, mai ales cu cel de campion Musclemania Paris. Restul nu conteză!

Voi mai participa? Nu știu, cu siguranță nu la competiții interne. Am participat, nu pentru trofee și palmares, ci pentru autoevaluare, pentru autoprovocare. Am vrut să îmi depășesc condiția, să îmi testez limitele fizice și psihice și mi-a ieșit foarte bine.  Toată viața am făcut sport pentru mine, pentru sănătate. Nu am umblat cu porcării, nu umblu și nu voi umbla! 100% natural, sănătos și pe viață! Ideea e că nu mă antrenez ca să am formă de top câteva luni pe an. Eu mă antrenez ca să am formă bună zilnic și o sănătate pe toată viața ;).

Ce urmează? Nimic deosebit. Am pregătit un material despre antrenamentul brațelor (cu foto/video și ce a funcționat pentru mine, astfel încât să devin campion și vicecampion), vor urma și altele pentru restul grupelor musculare, în funcție de timpul disponibil. Îmi voi relua antrenamentele și voi reveni la rutina zilnică pentru clienții mei. Am chiar o ofertă pentru online coaching (am dat detalii pe pagina de facebook). Am devenit ambasador de brand pentru anumite branduri din afara țării, că acolo funcționează mai bine treaba :).

Cam asta e. Dacă ai nevoie de sfaturi te aștept pe rețelele sociale și pe blog:

  • Snapchat: valentinbosioc
  • Instagram: valentinbosioc
  • Twitter: valentinbosioc
  • Periscope: valentinbosioc
  • Youtube: mrvalentinbosioc
  • Blog: valentinbosioc.com/blog
  • Facebook: Valentin Bosioc – o găsiți ușor, e pagină verificată

Atât am avut de spus, mulțumesc pentru minutele de atenție. Nu uitați nici o secundă că atunci când ai un vis, atunci când speri la ceva și crezi în tine, atunci când lupți pentru ceva cu toata ființa ta, lucruri minunate se întâmplă!

Toate bune, spor(t) în toate!”

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gustări sănătoase înainte și post antrenament

Pâinea din comerț