in

Ciorbă de purcel

Pentru că ne era poftă de o ciorbiță și vroiam să fie ceva consistent, am ales să pregătesc o ciorbă de purcel cu multe legume și cu tăiței. Este totodată și ușoară, deși are carne de porc, pentru că nu am călit legumele, iar carnea a fost slabă. A ieșit foarte gustoasă! Pentru ea aveți nevoie de:

500 gr carne de porc slabă (cum ar fi mușchiul)

1 morcov

1 țelină

1 păstârnac

1 ceapă mare

2 roșii

o mână de fasole verde

2 cartofi

1 dovlecel

tăiței subțiri

borș acru

pătrunjel verde, cimbru

smântână, ardei iuți (pentru servire)

Am spălat carnea, am porționat-o și am pus-o la fiert. Când a început să clocotească am luat spuma. Am lăsat-o să fiabă până când s-a gătit pe jumătate.

ciorba-de-purcel

 

Am spălat legumele, le-am curățat, le-am tăiat mărunt și pentru început am adăugat în oală țelina, morcovul, ceapa și păstârnacul. Le-am lăsat la fiert 10 minute după care am adăugat cartofii, fasolea verde , dovlecelul și roșiile pe care le-am curățat de pieliță înainte să le toc. Am lăsat să fiabă încă 10-15 minute, am adăugat tăițeii, după care am acrit ciorba cu borș.

La final am adăugat pătrunjel și cimbru. Am servit ciorba cu ardei iuți. Dacă aveți smântână va fi și mai bună!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copanele de pui în crustă de fulgi de porumb

Paste cu dovlecel și prosciutto