in

Airsoft de calitate cu Airsoft6

Sunt tare curios câți dintre cititorii mei au jucat airsoft. Eu vă spun din start că nu, dar mi-aș dori mult. Am fost de câteva ori la paintball, dar sunt convins că nu se compară, mai ales datorită replicilor de arme.

 

Se joacă cu arme airsoft care imită 1:1 armele reale militare. Mi-ar plăcea să ma joc puțin cu câteva arme pe care le iubeam în urmă cu câțiva ani când rupeam studenția din Timișoara la Counter Strike :-) (îmi plăcea kalașul, M16, dEagle… hehe, ce vremuri…)

 

Foarte pe scurt, câteva detalii despre airsoft:  este un joc cu tentă militară într-un cadru organizat ce simulează un conflict, utilizând replici ale armelor adevărate capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni.  Acest joc se bazează în primul rând pe fairplay, deoarece bilele nu lasă urme vizibile, în momentul impactului cu adversarul, acesta trebuie să confirme pentru ca lovitura sa fie validă (spre deosebire de paintball, unde vorbim de bile de vopsea).

 

Echipamentul minim necesar pentru a putea practica acest sport este o replica de airsoft, consumabilele aferente și un minim de protecție obligatorie asupra ochilor, ochelari speciali de protecție sau masca specială.

În țară există numeroase cluburi și grupări mari ce practica acest sport la nivel local în cadru organizat cu scop recreativ și/sau ca hobby. În cadrul acestor jocuri sunt stabilite reguli de siguranță obligatorii și sunt luate măsuri de precauție pentru eventuale accidente.  Legislația actuală nu permite afișarea și exploatarea armelor replică în public, de aceea se practică în spații special amenajate, ferite de accesul publicului larg

Pentru a putea achizițona, deține si exploata o astfel de replică de airsoft vârsta minimă este de 18 ani.

 

Airsoftul nu este pentru toată lumea, cred că este mai mult pentru cei cu adevărat pasionați, pentru că trebuie să îți achiziționezi echipament airsoft, care din ce am văzut pe la pasionați este cât se poate de complex: arme airsoft, acccesorii arisoft, bile airsoft – cam tot ce înseamnă airsoft! Deși nu este obligatorie decât protecția, un pasionat cred că vrea să fie cât mai bine echipat.

 

Sunt curios dacă am printre cititori pasionați ai acestui sport. Poate îmi faceți o invitație să încerc și eu măcar niște pistoale airsoft :)).

În căutarea de mai multe informații despre Airsoft România, am dat peste un magazin de airsoft destul de complex, din Constanța, Airsoft6. Te sfătuiesc să intri pe site-ul lor, vei găsi multe informații despre tot ce înseamnă, până la urmă, cultura airsoft în România.

 

Deci? Când, cu cine și unde bag un airsoft? (nu am echipament, poate îmi împrumutați și cine știe…Mă bag și la cumpărat dacă mă prinde).

 

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dieta DASH

How to do JUMPING JACKS