in ,

Alimentatie sanatoasa – diete

Au existat, exista si vor exista intotdeauna discutii despre ce inseamna alimentatie sanatoasa, ce inseamna diete mai mult sau mai putin stricte. Sunt discutii interminabile cu argumente pro si contra.

diet

Eu mi-am spus o data parerea despre dietele draconice, nu mai insist pe tema asta. Nu sunt deloc de acord nici cu inlocuitoarele de mese, prafuri si pastile sau alte capsule. Nu le condamn intru totul, dar consider ca trebuie administrate cu cap.

Din punctul meu de vedere, o alimentatie corecta si sanatoasa trebuie sa mearga dupa anumite principii:

– regula celor 5 degete: adica trei mese principale si doua secundare (gustari intre mese).
– regula orelor fixe. incearca pe cat posibil sa iti iei mesele la ore prestabilite si sa le respecti zilnic.
– regula ultimei mese din zi: cu 2 pana la 4 ore inainte de starea de somn.
– regula apei: consuma cat mai multa apa (plate, pura)

Daca respecti principiile de mai sus, abia de aici incolo putem purta discutii despre vegetarieni, eco, bio si altele. Daca nu esti in stare sa te tii de cele de mai sus, nici nu are sens sa iti pui problema altora. Cele patru principii sunt, din punctul meu de vedere, de baza, bazele nutritiei.

Lasa-mi un comentariu si spune-mi sincer parerea ta despre alimentatie sanatoasa si diete.

sursa foto.

Toate bune, spor(t) in toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

9 Comments

Leave a Reply
  1. Nu sunt medic… dar cu parerea pot sa dau. Trebuie sa incercam sa gandim CE E BUN PENTRU NOI OAMENII? Vad ca tigrii manaca doar carne, pinguinii manaca peste, iepurii – salata si morcovi, ciorile – mortaciuni etc. Noi oamenii ce mancam in mod natural? Raspunsul il putem gasi in ceea ce au mancat stramosii nostri, ma refer la stramosii cei care au evoluat in oameni. Ei nu au avut diete. Dieta = boala. Ei au evoluat culegand fructe si vanad alte animale. Acesta e secretul unei alimentatii sanatoase. Multe fructe , legume si seminte, crude daca se poate, … consum ocazional de carne (cat trebuie ,dar fara excese, carnea era valoroasa ) … fara (sau foarte putina) paine, culturile de grau au aparut de doar 9-10 mii de ani, …fara sare , zahar (de unde sare si zahar pe vremea oamenilor-maimuta?) … si multa miscare, la vanatoare se alerga se luptau cu prada, ridicau, carau etc ASA AM EVOLUAT. Acesta este modul natural de hranire …fara prafuri si diete. Daca asa au supravietuit stramosii nostri pe parcursul a sute de mii de ani, inseamna ca asa e bine. … repet ei au supravietuit, ramane de vazut daca noi vom reusi cu saorma si cola. Recomand sa va strangeti cativa prieteni la o partida de Crossfit , apoi sa faceti un ied sau miel la protap. Asta e dieta recomandata de mine. Sanatate curata!

  2. dupa nichi, dieta = boala…el crede ca stramosii nostri traiau sanatos. probabil din cauza asta media de viata era undeva la 35 de ani…food for tought…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Portocala: medicamentul natural al sezonului rece

Calea spre un abdomen perfect – 2013 – editie revizuita si imbunatatita