in

Asa DA | Asa NU

In ultima perioada am cam dat-o pe offline, ca deh sunt plin de treaba. De aceea din pacate am scris destul de rar aici, dar pana la urma cred ca e vorba de calitate, nu de cantitate.

Asa ca inainte de toate te rog sa verifici sectiunea WELLNESS pentru articole axcelente despre nutritie si antrenamente.

copy-cat

Bun, acum ca am lamurit asta, vreau sa mentionez faptul ca printre articolele de calitate sunt doua referitorare la jobul de antrenor personal, articole de care sunt extrem de mandru si care au prins bine in industrie. Atat de bine incat au fost share-uite si link-uite de o gramada de ori. Parti din ele au fost chiar preluate, mai mult sau mai putin cu trimitere la continutul original.

Este vorba despre “De ce ai nevoie de un antrenor personal” si “Mitul antrenorului personal“.

Bun! Ziceam in titlu ceva de “asa DA” si “asa NU”… Am spus mereu ca urasc plagiatura. Urasc copiile XEROX! Una e sa te inspiri de undeva, alta e sa dai copy/paste la intregul articol. Stiu, cazuri au fost si vor mai fi, dar e de porc. Pe e alta parte, am spus mereu si repet: daca sunt copiat, cu siguranta fac/scriu ceva bine. Asa ca dovezile irefutabile ca sunt bun sunt chiar acele articole copiate, ideile furate si mai ales pozele “imprumutate” :)).

Dar hai sa dam exemple concrete si de aceasta data…

Exemplul 1: Un asa numit antrenor personal (oare e numele lui sau e ceva porecla pimpuiasca?) – ia cu copy/paste intregul articol referitor la antrenorul personal si necesitatea lui si isi pune descriere pe facebook la un album foto cu poze, evident, “imprumutate” de pe net. Si mai e si om de afaceri, GEN.

click pentru marire
click pentru marire

Exemplul 2: Un alt antrenor personal, a dat intr-adevar cu copy/paste pe articolul meu referitor la mitul antrenorului personal, insa a spus ca l-a gasit la un antrenor personal din Bucuresti. Deci il putem incadra la asa da, chiar daca frumos ar fi fost sa fi dat pur si simplu link spre articol, in loc sa il copieze cuvant cu cuvant…

click pentru marire
click pentru marire

Eh, sanatosi si voiosi sa fim. Nu uita ca am totusi drepturi pe continut si ca ma poti contacta oricand.

Toate bune, spor(t) in toate!

sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Combinarea corectă a alimentelor

Cum se face iaurtul Danone