in ,

Fa alergatul pe banda mai putin plictisitor

Alergatul pe banda poate fi al naibii de plictisitor… Intri intr-o rutina nasoala… alergi si ce faci? Te uiti la tv, eventual asculti o muzica buna in casti…

treadmill girl

Iti propun cateva jocuri pe banda, ca sa mai scapi de rutina, sa faci alergatul pe banda mai putin plictisitor.

1. Alearga pe reclame – urmareste o emisiune gen talk show, una care sa tina in total aproximativ 30 – 45 minute. Cum la noi reclama e mama publicitatii, vei avea parte de pauze publicitare. Sfatul meu este ca in timpul reclamelor sa maresti viteza de alergare, iar cand emisiunea revine sa o scazi inapoi la alergare usoara. Va fi o alergare mai amuzanta putin si mai eficienta, pentru ca vei alerga pe intervale.

2. Alearga dupa biletele – Scrie pe biletele alergare usoara, mers, mers alert, sprint. Pune-le pe toate intr-un plic pe care sa il ai in fata ta pe banda. Incepe cu o incalzire usoara, normala, apoi trage un biletel. Fa ce scrie pe biletele timp de 4-5 minute, dupa care redu viteza pana la mers, apoi extrage alt biletele. Joaca-te cu ele! Va fi si amuzant si e si efectul surprizei. Acest mic joc te va scapa de plictiseala pe banda si va face alergarea mult mai eficienta.

3. Urca si coboara – majoritatea benzilor de alergare au optiunea de inclinatie. Foloseste-te de ea, urca si coboara ca si cand ai fi pe munte/deal.

4. Clasicele intervale – nu uita de clasicele intervale gen incet/tare/incet/tare/tare/incet/tare… ai prins ideea.

5. Antreneaza-ti intregul corp – Acest ultim joculet este pentru cei mai avansati. Faci alergare pe banda, in timp ce merge banda, cobori de pe ea si faci flotari, urci inapoi, iar cobori si faci brate, urci inapoi, iar cobori si faci genuflexiuni, urci inapoi, iar cobori si faci abdomene. E un fel de total body workout ;). ATENTIE! Nu il recomand decat celor mai atletici si mai avansati, in caz contrar poate exista riscul accidentarii.

Alergatul pe banda poate fi eficient sau mai putin eficient. Alergatul pe banda poate fi plictisitor sau ami putin plicitisitor. Depinde numai de tine… Tu ce alegi?!

Pentru intrebari, nelamuriri, doleante si altele te astept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu intrebari si raspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Daca vrei sa afli imediat cum scriu ceva, iti recomand sa te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Daca vrei sa ma ai ca antrenor personal, contacteaza-ma.

Toate bune, spor(t) in toate!

sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cursa infernala (2013) – Vehicle 19

Conventia Internationala de Fitness 2013: info participanti