in

Hammam sau baia turcească

Hammam sau baia turcească

 

Curățare, relaxare și răsfăț, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care te poți bucura dacă optezi pentru baia turcească de aburi ( hammam, denumirea originală).

Baia de aburi reprezintă un ritual oriental menit să purifice mintea, trupul și spiritul cu ajutorul apei. Această tehnică terapeutică îmbină perfect virtuțiile saunei umede, masajului cu spumă și băilor cu apă rece.

 

Serviciul este inclus în majoritatea pachetelor oferite de centrele de relaxare, spa-uri, alături de diverse alte tratamente. Procedura este foarte simplă. Mai întâi te relaxezi într-o cameră cu aburi, unde aerul are temperatura de maxim 40 de grade Celsius, iar umiditatea este 100%, apoi, după ce pielea a fost înmuiată și pregătită, se execută spălarea efectivă a pielii, urmată de un masaj cu spumă pe tot corpul realizat pe o zonă netedă de mozaic încălzit. Masajul este întrerupt din când în când de băi cu apă rece pentru revigorarea organismului. După acest “tratament divin”, clienții sunt îndrumați spre o zonă de relaxare unde pot consuma ceaiuri pentru hidratare.

 

Hammamul este ideal pentru sportivi. Se recomandă după efort fizic intens, deoarece detensionează și relaxează mușchii, plus că alină durerile de articulații și ligamente.

Baia turcească ajută la scăderea în greutate și la ameliorarea celulitei, bineînțeles optând pentru un stil de viață sănătos alcătuit din mișcare și alimentație echilibrată.

 

E bine de știu că baia cu aburi are nenumărate beneficii, printre care:

– întărește organismul și sistemul imunitar

– este o experiență inedită și revigorantă

– ritual de înfrumusețare: face pielea mai luminoasă, fermă, reîntinerită

– îmbunătățește respirația, curăță căile respiratorii

– elimină toxinele din organism și înlătură stresul

– oferă senzații plăcute ce duc la o relaxare profundă

– ameliorează afecțiunile digestive, respiratorii, dermatologice, etc.

– alungă insomnia, favorizând odihna și somnul de calitate

– revitalizează sistemul muscular și nervos

 

Ai încercat până acum baia turcească? Ce alte metode de relaxare preferi?

 

Dacă ai nevoie de inspirație citește și: rolul masajului în pregătirea sportivă, masajul erotic, hidroterapia, crioterapia

 

 

 

 

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dieta faimoasei actrițe Audrey Hepburn

Campionatul Național de Culturism & Fitness – Sibiu 2015