in ,

INEDIT: Antrenamentul picioarelor este cheia spre sanatatea creierului

Iată un bun motiv pentru a nu mai sări niciodată peste ziua de picioare: studii recente demonstrează că antrenamentul membrelor inferioare este in strânsă legătură cu sănătatea creierului!

Antrenamentul fizic a fost întotdeauna în legătură strânsă cu sănătatea întregului organism. Un program zilnic de activitate poate remedia anumite probleme de sănătate pe care le întâmpini și te poate transforma într-un cu totul alt om. Pe lângă asta, conform unui studiu efectuat la Kingțs College din Londra, exista o relație extrem de apropiată între picioarele puternice și mintea ageră.

VEZI ȘI: UN MOTIV ÎN PLUS CA SĂ NU SARI PESTE ZIUA DE PICIOARE

Cercetătorii au analizat câteva perechi de surori gemene timp de 10 ani (analizând gemeni, ei au scos din calcul impactul pe care alți factori genetici l-ar fi putut avea asupra creierului odată cu trecerea timpului). Rezultatul? Geamăna cu picioare mai bine dezvoltate și mai puternice a prezentat un declin cognitiv mai lent pe parcursul celor 10 ai, față de sora sa (în cazul tuturor perechilor).

VEZI ȘI: ANTRENAMENTUL SUSPENDAT

Grupul de oameni de știință încă nu a descoprit cărui fapt se datorează acest lucru și de ce picioarele au o importanță atât de mare în dezvoltarea creierului. Cu toate acestea, ei afirmă cu tărie că exercițiile fizice îmbunătățesc semnificativ sănătatea cerebrală, mai ales dacă se pune accentul pe antrenamentul membrelor inferioare.

Există presupunerea conform căreia aceasta este cea mai mare grupă musculară din corp și menținerea ei în formă este mai facilă. Indiferent de motive, ziua de picioare ar trebui sa nu fie omisă! Bineînțeles, un antrenament adecvat al întregului corp te va ajuta să te dezvolți proporțional și să te simți mult mai bine!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 GOLD RULES of weight loss

Bucharest City App – aplicație dedicată capitalei