in

Job de vis: ești plătit să faci mișcare!

Job de vis! Ești plătit să faci mișcare

 

Nu-i așa că mereu te plângi că nu ai timp să mergi la sala de fitness sau să faci mișcare în aer liber din cauza locului de muncă? Ce-ar fi dacă la prima oră a dimineții, în loc să alergi spre job, ai avea șansa să practici orice sport dorești. Astfel, în loc să începi programul de muncă la 8.30 poți ajunge la 9.30, cu precizarea ca timp de o oră să faci mișcare. Ai renunța la sedentarism?

 

În Turcia se poate!

 

Guvernatorul turc Dursun Ali Sahin a gândit un program anti-obezitate prin care locuitorilor provinciei Edirne li se oferă șansa de a slăbi și a deveni mai activi. Cei care se înscriu în acest program revoluționar pot ajunge cu o oră mai târziu la muncă dacă fac exerciții fizice. Doritorii, pe lângă faptul că lucrează mai puțin, au parte de ajutor specializat: consiliere pentru a se stabili ce sport li se potrivește și consultații gratuite din partea unui nutriționist.

 

Platforma poartă denumirea “Our cure is sport” și este doar una dintre măsurile luate de liderul turc în lupta cu obezitatea. Pentru a scădea numărul persoanelor supraponderale, Dursun Ali Sahin a interzis folosirea liftului până la etajul 3 în clădirile publice, excepție făcând spitalele și azilele de bătrâni.

 

Ce părere ai despre acest program? Crezi că are efectul scontat? Ți-ar plăcea să existe și la noi în țară?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tai-chi, sănătate și longevitate

Holcim îți predă ștafeta la fapte bune!