in

Paste carbonara

Aceasta este una dintre rețetele mele preferate. Gătesc pastele astea destul de des și folosesc penne în locul spaghetelor deoarece îmi place cum aderă sosul la ele.

Este o rețetă simplă și de efect! Pentru aproximativ 4 porții (depinde cât sunteți de pofticioși) aveți nevoie de:

400 gr penne

200 gr bacon

200 gr smântână 30% grăsime

1 gălbenuș de ou

O mână de parmezan

Piper, busuioc

VEZI SI: PASTE CU DOVLECEL SI PROSCIUTTO

Am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu uitați că apa în care fierbeți pastele trebuie să fie sărată. Puteți pune și o lingură de ulei de măsline, astfel pastele nu se vor lipi între ele.

Între timp am pus baconul cubulețe în tigaie și am presărat deasupra lui puțin piper. Nu am mai pus sare deoarece baconul meu era deja foarte sărat. Nu este necesar să puneți niciun fel de ulei deoarece grăsimea lui se va topi imediat. Când baconul s-a rumenit frumos am adăugat smântâna, a dat focul la minim și am adăugat gălbenușul de ou. Am amestecat energic. Spre final am presărat parmezanul și am mai lăsat un minut pe foc ca să se lege.

Când pastele au fost fierte le-am amestecat cu sosul format și am adăugat busuioc (din păcate am avut în casă doar din cel uscat, însă va fi mult mai aromat dacă adăugați puțin busuioc verde).

Poftă bună! Vă aștept să îmi spuneți cum au ieșit!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu te îngrășa de sărbători!

5 cardio myths DEBUNKED