in , ,

Un motiv în plus să nu sari peste ziua de picioare

Dacă ziua de picioare nu se numără printre preferatele tale, află că acum ai un motiv în plus să nu o neglijezi!

Un studiu recent efectual la King’s College în Londra a demonstrat că există o legătură strânsă între antrenamentul picioarelor și dezvoltarea creierului. Desigur, știm cu toții că activitatea fizică este extrem de importantă atât pentru mint cât și pentru suflet, însă se pare că există dovezi clare că un antrenament intens la picioarelor oferă o mai bună putere de concentrare.

Studiul a fost efectuat pe un grup de femei gemene, timp de 10 ani. Rezultatele au demonstrat că cele care aveau picioare mai puternice aveau o capacitate mai mare de concentrare și o sănătate a creierului mult mai bună. totodată, acestea fuseseră afectate de trecerea timpului într-o mai mică măsură.

Acest studiu a demonstrat că activitatea fizică constantă (în special cea de la nivelul membrelor inferioare) are un impact major asupra memoriei, a capacității de concentrare și a tuturor proceselor cognitive. Explicația vine de la aceeași cercetători englezi: activitatea membrelor inferioare ajută numeroase zone ale creierului să se dezvolte mai rapid, lucru benefic pe termen lung pentru funcția cognitivă. Picioarele curpind una dintre cele mai mari grupe musculare ale corpului, așa că antrenamentul acestora nu trebuie sub nicio formă trecut cu vederea.

 

Există o multitudine de exerciții pentru picioare, găsești chiar și aici pe site o grămadă de exemple. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mâncare de vară

Prânz rapid