in ,

Ananasul

Ananasul, cel mai popular fruct tropical care arde grăsimile

Ananasul este recomandarea de bază a nutriționiștilor atunci când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus. Cu ajutorul acestui fruct extrem de delicios poți să combați depunerile de grăsime. Și cine nu-și dorește asta, mai ales acum când sezonul estival a sosit.

De la bun început trebuie să specificăm că ananasul se consumă proaspăt şi nu fructul la conservă, îmbibat în zahăr, pentru a beneficia din plin de eficiența sa terapeutică.

Exoticul fruct abundă în bromelină, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonină, minerale și vitamine. Ananasul are efect: antiiflamator, revigorant, purgativ, detoxifiant, antidepresiv. În ceea ce privește uzul extern, fructul este folosit în răni și arsuri, tratamente de înfrumusețare și întinerire a pielii, plăgi. Din punct de vedere medicinal este utilizat intern în: tulburări digestive, afecțiuni inflamatorii cronice, constipație, obezitate, tratarea celulitei, cancer, răceli, infecții, febră, astm, dismenoree, hipertensiune, efecte neplăcute ale menopauzei, artrită, reumatism, ateroscreloză, enterocolite, infecții, purificarea sângelui.

Ananasul conține multă apă și de aceea este recomandat în cele mai multe diete de slăbire, ajutând atât la eliminarea sărurilor, cât și a apei din țesuturile subcutanate. Este un aliment cu calorii negative (pentru digestia acestuia organismul consumă mai multe calorii decât cele pe care le conține fructul) care are capacitatea de a stimula arderea naturală a grăsimilor. Puternic detoxifiant și cu calități diuretice extraordinare, ananasul are conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate mai multă vreme, fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată. Specialiștii îl recomandă cu încredere și  în terapiile pentru combaterea celulitei.

Cel mai prețios compus al ananasului este bromelina. Această enzimă are numeroase proprietăți precum:

– asigură buna funcționare a tractului gastro-intestinal

– favorizează digestia și împiedică balonarea

-reduce inflamația ce poate favoriza apariţia unor boli ca artrita, cancerul

Ananasul mai conține și betacaroten, care reduce riscul afecţiunilor ocular, alături de cupru, ce stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Fructul minune este bogat și în mangan, un mineral care ajută la întărirea oaselor și a țesuturilor conjunctive.

Câteva motive pentru care să consumăm zilnic ananas:

– este o excelentă sursă de vitamina C

– abundă în nutrienţi

– în compoziția lui nu se întâlnesc grăsimi

– datorită conținutului de serotonină și triptofan tratează depresiile, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare.

– previne apariția bolilor de inimă

– conține compuși anticancerigeni

– bogat în vitamine și minerale, întărește sistemul imunitar și protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi

– slab din punct de vedere caloric, deci ideal în curele de slăbire

– este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune, datorită potasiului și sodiului din compoziție

– tratează inflamațiile, indigestia

– previne depunerea grăsimilor în organism

– previne osteoporoza, anemia, problemele cu glanda tiroidă

Ai introdus până acum în dieta ta acest fruct?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rolul masajului în pregătirea sportivă

Diete Ioana Ginghină