in ,

Ginseng

Despre ginseng. Tot mai des auzim despre ginseng si despre cat de bun este el. La ce ne ajuta ginsengul?

ginseng

Sunt adesea aduse in discutie beneficiile ginsengului. Stim cu totii (sau ar trebui sa stim) ca ginsengul este considerat unul dintre cei mai puternici aliati ai organismului uman, impotriva epuizarii.

Eu trec printr-o perioada extrem de incarcata si stresanta/epuizanta din punct de vedere fizic. Cu ocazia asta mi-am adus aminte de minunile pe care le poate face ginsengul.

Cum ziceam, acesta lupta impotriva starii de oboseala, de epuizare. Avand in compozitie aproximativ 12 ingrediente active, aceasta radacina de ginseng era mestecata de strabuni pentru a se energiza si a alunga oboseala. In prezent, ginsengul este unul dintre ingredientele cheie in caz de stres, oboseala cronica, anemie, insomnie, depresie, artrita, in perioadele de convalescenta, dar si in ameliorarea bolilor mai grave, cum ar fi in dementa senila.

Cu totii traim in ritm alert, zilele noastre sunt agitate si multi dintre noi cu greu facem fata provocarilor de zi cu zi. In acest caz este recomandat un decoct de ginseng obtinut din 50 g de radacina la 1 litru de apa sau pur si simplu mergem la farmacie si luam comprimate.

In farmacii sau magazine naturiste gasim si tinctura de ginseng siberian care este extraordinar de benefica pentru sistemul imunitar si care se administreaza mai ales in perioadele de convalescenta, in raceli sau in caz de infectii respiratorii.

Avand proprietati revitalizante, ginsengul sporeste atentia si puterea de concentrare, asadar va va fi de ajutor in zilele pline la birou sau scoala.

Un aspect foarte important este acela ca radacina acestei plante regleaza colesterolul, totodata stimuland digestia, putand astfel sa il consideram un aliat in procesul de slabire.

Pe langa toate acestea, ginsengul favorizeaza activitatea endocrina, astfel imbunatateste activitatea sexuala si sporeste fertilitatea.

Haideti sa facem un mic rezumat cu unele dintre cele mai importante beneficii ale ginsengului:

– lupta impotriva epuizarii
– lupta impotriva oboselii
– lupta impotriva gripei si racelii
– lupta impotriva stresului
– lupta impotriva insomniei
– imbunatateste calitatea somnului – ne scapa de visele urate
– lupta impotriva depresiei
– lupta impotriva artritei
– lupta impotriva dementei senile
– regleaza colesterolul
– stimuleaza digestiva
– poate ajuta la slabit
– imbunatateste sexualitatea
– sporeste fertilitatea

Exista mai multe tipuri de ginseng (siberian, american, chinezesc etc). Datorita saponinelor din radacina de ginseng, se crede ca exista peste 29 de specii, cu efecte diferite. Aceleasi studii arata faptul ca in anumite cazuri de consum al ginsengului au aparut efecte secundare ca greata, diaree, ameteala, dureri de cap, fluctuatii ale presiunii arteriale, sangerari nazale, dureri in piept. Insa aceste cazuri au fost extrem de rare si numai din cauza combinarii ginsengului cu alte antridepresive, calmante sau medicamente.

Asa ca recomandarea mea este sa incercati macar o data sa folositi ginseng, dar numai dupa ce v-ati asigurat ca este radacina buna si ca aveti acceptul medicului sau farmacistului!

Cine a consumat ginseng? La ce mai este el folositor?

Va astept cu pareri, intrebari sau nelamuriri in comentarii, in pagina special creata cu intrebari si raspunsuri, pe facebook, twitter sau chiar youtube.

Toate bune, spor(t) in toate!

sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

8 Comments

Leave a Reply
  1. Salut Vali. Interesant articol, eu folosesc gingseng siberian & coreean in combinatie pt energie de 1 saptamana, s-au vazut clar diferentele, am putut sa maresc greutatea si antrenamentul nu mi s-a mai parut asa obositor.

    O intrebare am, vei participa la maratonul regal de pe 10 mai?

  2. atentie insa! ginsengul adevarat este cel coreean, mai exista si ginseng siberian, care este relativ ok, dar nu este, totusi, the real deal…..deci, atentie la eticheta!

  3. Tare! Chiar nu stiam lucrurile astea despre ginseng. Credeam ca e doar ceva care se pune in sucurile din magazin ca sa le dea un gust mai intens.

  4. Si atunci ce produse ati recomanda, ginseng coreean? este mai bun si daca da, ne puteti spune denumirea exacta si de la ce producatori? Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Identity Thief (Hoata de identitate)

Antrenament in aer liber