in ,

Trăiește-ți viața! Zece motive îți ofer eu!

Vrei să te simți ceva mai bine? Vrei să fii mai fericit(ă) și să te simți mai împlinit(ă)? Sigur, în primă fază îți recomand mișcarea, exercițiul fizic, care duce la o stare de bine generală.

Însă, pe lângă asta, îți recomand să renunți la 10 lucruri pe care sunt aproape convins că le faci în mod constant. NU LE MAI FĂ!

Iată zece lucruri pe care să nu le mai faci:

1. Așteptarea pentru momentul potrivit, pentru un moment mai bun. De câte ori nu ai zis că de mâine, de la întâi, de luni? De câte ori nu ai zis că nu e momentul potrivit și că aștepți un moment mai bun pentru a începe să te antrenezi, pentru a învăța ceva nou, pentru orice? Spune-mi că nu ai amânat din aceste motive măcar ceva… Știm prea bine că nu există momentul potrivit, mai ales dacă de fiecare dată găsim motiv să amânăm acel ceva… Sfatul meu, trăiește clipa! Apucă-te de acel ceva sau renunță la acel ceva ACUM. Nu de mâine, de la întâi, de luni sau după sărbători! ACUM!

2. Ura, hatereala. Renunță la a mai urâ. Nu te ajută cu nimic și nu ajută pe nimeni această ură. De cele mai multe ori, atunci când urăști pe cineva, te afectează direct pe tine și numai pe tine. Ura te trimite într-o stare de spirit nu tocmai plăcută și nu face altceva decât să îți strice ziua. Atunci când ești mereu încărcat(ă) cu energie negativă și haterești mereu, nu faci altceva decât să îndepărtezi de lângă tine pe cei care contează, oamenii care țin la tine. Renunță la aceste gânduri, fă loc energiei pozitive, gândește pozitiv!

3. Privirea înapoi, privirea peste umăr. Renunță la a te mai uita în spate. Nu mai contează ce a fost în trecut, învață din greșeli și trăiește în prezent. Nu ceea ce s-a întamplat te definește, ci ceea ce faci acum! Dacă rămâi agățat(ă) în trecut, nu vei reuși să trăiești cu adevărat în prezent, nu vei putea evolua cu adevărat. Lasă în urmă ce a fost, dă pagina și trăiește în prezent!

4. Te iei mereu după zvonuri, te gândești la oamenii care nu îți afectează cu nimic viața. Ai o singură viață, trăiește cum trebuie! De ce te interesează ce a făcut Drăgușanca, Becali, Slav sau mai știu eu cine? De ce te uiți mereu la emisiunile tabloidizate și cancanizate? De ce ești mereu curios/curioasă de scandalurile actuale? Te afectează direct? Au legătură cu tine și viața ta? NU – deci nu mai băga în seamă zgomotul. Valabil și în cazul zvonurilor și vorbelor aruncate aiurea. Nu mai băga în seamă zgomotul! Ai filtrul propriu, nu te interesează ce fac cei care nu au legătura cu tine, focus pe viața ta și obiectivele tale!

5. Te plângi mereu despre viața ta, despre Univers, despre bad karma…De ce toate ți se întâmplă ție? E o conspirație… Ce rost are să te plângi mereu despre politicienii de căcat, despre taxele prea mari, despre salariile prea mici, despre prețurile mari, despre vreme despre țara de căcat în care trăim. Te plîngi mereu că toate ți se întâmpla numai ție? Ce schimbi dacă stai și suferi? Ce rezolvi dacă te plângi că e pâinea prea scumpă și că taxele sunt mari? Se va schimba ceva dacă te plângi mereu?! Sigur că nu se va schimba nimic! Ar trebui să se schimbe atitudinea ta! Good karma brings good karma, bad karma brings bad karma. Fă ceva să îți fie ție bine! Nu se va schimba în curând situația de căcat la modul general. Politicienii tot de doi bani vor fi, prețurile tot mari vor rămâne, taxele vor crește, situația generală nu se va îmbunătăți, așa că focus pe ce ar trebui să faci să îți fie ție mai bine, nu te mai plânge mereu de orice, nu rezolvi nimic!

6. Încerci să pari ce nu ești! Joci așa-numitele jocuri sociale. Nu mai lua atâtea forme! Nu te mai îmbrăca de firmă doar pentru că așa sunt toți. Nu te mai aranja doar pentru a da bine în poze! Lasă falsitatea. Fii mereu tu. Nu încerca să pari cumva online când de fapt ești altfel în viața de zi cu zi. Nu mai poza în ce nu ești! Fii tu și vei fi mult mai apreciat(ă) de persoanele care înțeleg și de cei care merită să fie alături de tine. Lasă ipocrizia și falsitatea, dezvăluie-ți propriul caracter, fără frica de judecată. Nu mai încerca să mulțumești pe toată lumea și să impresionezi mereu pe toți. Fii tu! Fii sincer(ă) și vei avea într-un final de câștigat!

7. Arunci banii pe lucrurile de care nu ai cu adevărat nevoie! Asta e una din cele mai întâlnite probleme ale zilelor noastre. De foarte multe ori confundăm “vreau” cu “am nevoie”. Cumpărarea unui produs de care nu ai cu adevărat nevoie te face bucuros/bucuroasă numai pe moment. Bucuria achiziționării e scurtă, apoi vei realiza că nu folosești acel ceva și rămâne încă un produs cumpărat doar că e cool sau că e la modă. Gândește-te bine dacă ai cu adevărat nevoie de ceva înainte să cumperi. Prioritizează-ți mereu totul!

8. Te compari mereu cu alții. Mereu ne uităm la cei ce fac mai bine ca noi și ne comparăm cu ei, încercăm să fim ca ei, fără să observăm că sunt alții care fac mai rău ca noi. Ne uităm la unii care sunt plini de bani, au mașini și vile și spunem uite ce viață faină are! Uite ce bine o duce…Și începem să ne plângem despre viața noastră, ajungem iar la punctul 5. Adevărul este că nimănui nu îi este ușor, fiecare are probleme, chiar dacă din exterior nu se vede. În timp ce tu te plângi că unii o duc mai bine ca tine, alții se plâng că tu o duci mai bine ca ei. Gândindu-te la ce viață frumoasă au alții și la cât de frumos ar fi fost să trăiești și tu viața lor, pierzi în viața ta, uiți să îți trăiești viața cu adevărat, ratezi momente importante din viața ta, momente ce îți pot face viața frumoasă. Până la urmă e vorba de percepția fiecăruia asupra vieții. Fiecare persoană își poate face viața frumoasă, oricine poate trăi visul pe care îl vrea. Cu multă muncă și cu acceptarea sfaturilor de mai sus.

9. Ratăm ocazii. Nu ne asumăm riscuri. De foarte multe ori așteptăm momentul potrivit (vezi punctul 1) care nu mai vine și astfel nu încercăm nimic. Ne complacem în limita mediocră, ne place siguranța, căldura cărții de muncă. Ne facem mereu filme în cap cu tot felul de dubioșenii. De foarte multe ori gândim prea mult, analizăm o situație sau un om prea mult, avem scenarii și gândiri care până la urmă ne fac să ratăm șanse, ocazii, să nu ne mai asumăm riscuri. Din punctul meu de vedere e simplu: dacă într-adevăr îți e frică de ceva că ar putea merge rău sau că în urma unei acțiuni s-ar întâmpla ceva rău, trebuie să îți faci un singur film… Ce se poate întâmpla cel mai rau? Worst case scenario… Și dacă simți că merită să riști chiar și în cazul cel mai rău, nu te mai gândi și răzgândi, just GO FOR IT!

10. Nu ai un target, un obiectiv, nu te focusezi pe ceva anume. Dacă plutești în derivă și nu știi ce vrei cu adevărat de la tine și de la viața ta, dacă doar trăiești de azi pe mâine, dacă nu ai un target, un obiectiv, dacă nu ești focusat(ă) pe ceva, cum vrei să ajungi undeva? Cum vrei să reușești să devii cineva sau să realizezi acel ceva? De foarte multe ori destinul și norocul ți-l faci cu mâna ta! Ia controlul asupra vieții, influențează-ți viitorul! De foarte multe ori lucrurile nu “doar se întămplă”, noi le producem. Fă-ți un plan! Bun sau rău e planul tău, măcar ai ceva după care să te ghidezi. Viața are un sens doar atunci când tu îl dai!

Hai, ți-am dat zece motive perfecte că să începi să îți trăiești propria viață! DO IT!

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

19 Comments

Leave a Reply
  1. Da, chiar mi-a plăcut articolasul . Chiar asa ni se întâmpla cel mai adesea: stam si despicam firul in 4, gândim prea mult, in loc sa acționam.

    • A despica firul in 4 nu e gresit si nici a analiza situatia in amanunt cu avantaje si dezavantaje. Nu trebuie sa te arunci cu capul inainte fara a prevedea consecintele. Problema e cand ramai doar cu ganditu si nu actionezi. Consider ca o persoana completa asa face, isi asigura riscuri calculate.

  2. Frumos spus , imi place . Dar e atat de greu sa fii tu insuti , nimeni numai apreciaza sinceritatea , nonvalorile au devenit valori.. Cum sa stai drept in societatea asta care te loveste din toate partile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Energizează-te natural! Concurs pentru pasionații de sport!

PROVOCAREA 51 (5000 genuflexiuni & 1000 flotări)